miercuri, 17 martie 2010

Un roman aşteptat

Am citit (cu gândul, involuntar, la Hesse şi "Călătoria spre Soare-Răsare") câteva pagini din "SchrummSchrumm sau Excursia Duminicală de la Nisipurile Mişcătoare" pe site-ul Cartier-ului, editura la care a apărut, recent, romanul. În mai mare măsură decât faima de "geniu nedreptăţit" a lui Fernand Combet (1936-2003) (care a publicat doar 4 romane de-a lungul vieţii-sic!), cele câteva pagini m-au convins. O scriitură (care promite să fie) de-a dreptul... concherantă.     

  

4 comentarii:

  1. poate suna ciudat, dar cele cateva pagini ale romanului au trezit cativa "tremurici" (si) in mine. e vorba de acea senzatie corporala - vibratie de moment - data de niste idei care te pun pe ganduri si-ti reveleaza lucruri nebanuite. dar problema e ca am tot cautat cartea prin librarii si nicio sansa s-o gasesc. daca o vei gasi, sau daca ai gasit-o deja... imi poti spune si mie unde anume?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alex:

    cartea e chiar foarte ... proaspat iesita de sub tipar, nu o am inca.
    Dar cred ca va fi in scurt timp si in librariile din Romania (acum se poate gasi doar in Moldova). Daca e vorba de Bucuresti, stiu ca (cel putin) la "Eminescu", ca si la S. Dalles, se gasesc aparitii Cartier.

    Mes amities!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai facut curios! Crezi ca va ajunge si in librariile din Brasov cartea asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei, ma bucur!

    O sa incerc sa aflu daca va ajunge si la Brasov. Ceea ce am aflat deja, azi, e -desi nu am fost sa ma conving- ca la Bucuresti a aparut (deci nu va trebui sa astept pana ajung acasa). Daca n-o gasesti, as putea sa ti-o imprumut!

    RăspundețiȘtergere